Kuřecí stehna na slanině se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Anglická slanina
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 234.5 mg
  • Draslík 437.9 mg
  • Vláknina 566 mg
  • Vitamín A 566 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s majoránkou, sušeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a ve směsi pečlivě obalíme kuřecí stehna.

  • 2

    Plátky slaniny na pánvi usmažíme dokřupava, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Do vysmaženého tuku přidáme olej a z obou stran opečeme obalená stehna. Poté pánev přiklopíme a stehna asi 30 minut dusíme. Během dušení maso obracíme a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Že jsou stehna udušená, poznáme podle toho, že při vpichu nevytéká z masa růžová šťáva. Udušená stehna vyjmeme na mísu a udržujeme na teple.

  • 3

    Z výpeku necháme na pánvi jen 3 lžíce tuku, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku rozředíme zašleháním mléka a smetany, ušleháme hladkou omáčku, osolíme ji a alespoň 10 minut na mírném plameni necháme probublávat.

  • 4

    Kuřecí stehna servírujeme přelitá omáčkou a ozdobená vypečenou slaninou.

Komentáře k receptu