Smažená kachna v medové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 kg Kachna mražená
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1727 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 17.6 mg
  • Vláknina 116.4 mg
  • Vitamín A 116.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmraženou kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na porce a dobře osolíme. V misce promícháme med s hořčicí, pomerančovou šťávou, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou.

  • 2

    Porce kachny potřeme ze všech stran medovou směsí, zasypeme moukou a smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené porce klademe do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 50 minut. V průběhu pečení porce kachny potíráme zbylou medovou směsí a dbáme, aby se maso nepřichytilo dna. Aby se kachna nepekla příliš rychle, můžeme ji přikrýt alobalem.

  • 3

    Pečenou kachnu ihned podáváme.

Komentáře k receptu