Smažený Hermelín ve vinném těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 200 ml Olej stolní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 816 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 246.6 mg
  • Draslík 60.8 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, vína, mouky a soli.

  • 2

    Hermelín nakrájíme na plátky, které namáčíme v těstíčku. Sýr smažíme v horkém oleji a ihned podáváme.

Komentáře k receptu