Smažené zapečené kotlety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cuketa
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 120 ml Vývar zeleninový
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 97.2 mg
  • Draslík 504.6 mg
  • Vláknina 5274.1 mg
  • Vitamín A 5274.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety omyjeme, osušíme a podél kosti lehce nařízneme, na krajích můžeme maso docela odkrojit. Petrželovou nať najemno nasekáme, česnek prolisujeme, cuketu rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky, mrkev očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na silná kolečka, vložíme do misky a přelijeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme mrkev, přelijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme.

  • 3

    V mezičase na rozpáleném oleji osmažíme po každé straně 1,5 minuty kotlety.

  • 4

    Po 10 minutách vyjmeme pekáč s mrkví, přidáme cuketu, a povrch poklademe kotletami. Pekáč vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut.

  • 5

    V misce rozetřeme změklé máslo s česnekem a petrželovou natí.

Komentáře k receptu