Česnekové bramborové trojhránky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 281.9 mg
- Vláknina 3883.5 mg
- Vitamín A 3883.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme oškrábané brambory a 10 minut vaříme, poté brambory scedíme, opláchneme je pod studenou vodou a necháme okapat. Studené brambory nakrájíme na trojhránky, ale neloupeme je. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo a rozetřený česnek smažíme, dokud nezačne hnědnout. Přidáme sůl, pepř, rozmarýn, petrželku a tymián. Brambory potřeme bylinkovou směsí. 
- 
                                3Na rozpáleném grilu brambory opékáme 15 minut a potíráme bylinkami a máslovou směsí, dokud nejsou měkké. 
- 
                                4Můžeme podávat jako předkrm či přílohu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        