Kroupová smaženice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kroupy ječné
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V kastrole na rozpáleném másle kroupy za stálého míchání prohřejeme. Přidáme žloutky a umícháme smaženici. Osolíme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, který rozprostřeme na povrch smaženice. Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapečeme dorůžova.

  • 4

    Můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu