Pečené kuřecí trojhránky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Listové těsto
  • 70 g Mandle plátky
  • 60 g Rozinky tmavé
  • 70 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 259.1 mg
  • Vláknina 2965.1 mg
  • Vitamín A 2965.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandlové lupínky osmahneme dozlatova na rozpáleném olivovém oleji. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.

  • 2

    Do pánve vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Jakmile změkne, přidáme sůl, koření a bylinky a osmahneme cca 2-3 minuty. Přidáme na kousky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme. Poté vložíme na kostičky nakrájená rajčata, nasekané rozinky, nadrobno pokrájenou petrželku, mandlové lupínky a přilijeme víno. Zakryté dusíme cca 15 minut. Poté odkryjeme a dodusíme, až se vstřebá všechna šťáva. Necháme vychladnout.

  • 3

    Z těsta vytvoříme 14 plátků. Každý rozkrojíme na tři díly o délce cca 15 cm. Potřeme rostlinným olejem, do rohu každého vložíme lžičku náplně a přeložíme do trojúhelníku. Přeložíme ještě jednou a rozložíme na plech. Potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-25 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu