Kuřecí biryani – zapečené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Květák
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 400 g Rýže Basmati
  • 400 g rajčata v konzervě
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • 5 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 915.5 mg
  • Vláknina 9466.3 mg
  • Vitamín A 9466.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme je na stejně velké kousky jako prsa. Osolíme a opepříme je. Smažíme je na oleji dohněda. Dáme stranou.

  • 2

    Rýži uvaříme podle návodu.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na plátky. Opékáme asi 10 minut na mírném plameni až zkaramelizuje. Přidáme kari pastu, nakrájený květák, kuře a dobře promícháme. Vlijeme vývar, rajčata, cizunu a 30 minut povaříme doměkka. Po celou dobu by směs měla pokrývat tekutina – pokud ne, přilijte vodu. Odstavíme a přidáme jogurt.

  • 4

    Přidáme si pekáček. Na spodek dáme třetinu špenátu, osolíme, opepříme a přidáme třetinu kari směsi. Na to ještě přijde třetina rýže – vrstvy opakujeme, rýže bude nahoře. Posypeme ji mandlemi a pečeme 25 minut na 220 °C.

Komentáře k receptu