Brambory s citronem a olivami pečené ve slupce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 740 g Brambory
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Olivy zelené
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 817.6 mg
  • Vláknina 12728.8 mg
  • Vitamín A 12728.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, druhou polovinu nasekáme na kousky. Brambory omyjeme, větší rozkrojíme na poloviny, smícháme s citronovou šťávou, kousky citronu, prolisovaným česnekem a olejem. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Rozložíme na plech a poklademe kousky másla. V troubě předehřáté na 220°C pečeme cca 25-30 minut dozlatova. Přidáme nakrájené olivy a ihned podáváme.

Komentáře k receptu