Brambory pečené se zeleninou a klobásami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Klobása vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 1268.1 mg
  • Vláknina 12923.1 mg
  • Vitamín A 12923.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme semen a nakrájíme příčně na půlky a podélně na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, klobásy rozpůlíme podélně a příčně.

  • 2

    Zapékací mísu vytřeme olejem, dno vyložíme klobásami, překryjeme bramborami, cibulí a paprikou. Směs poklademe plátky másla, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. V průběhu pečení směs lehce promícháme.

  • 3

    Brambory servírujeme v míse, v které jsme je pekli.

Komentáře k receptu