Kořeněné mleté maso s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Maso mleté - mix
  • 250 g Fazole červené sterilované
  • 500 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 8220.2 mg
  • Vitamín A 8220.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme.

  • 2

    V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme.

Komentáře k receptu