Grilované plněné karbanátky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 150 g Strouhanka
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 629.8 mg
  • Vláknina 1838.8 mg
  • Vitamín A 1838.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.

  • 2

    Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.

  • 3

    Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.

Komentáře k receptu