Hamburská vepřová kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 20 g Cukr krupice
  • 50 g Hořčice
  • 50 g Slanina vepřová
  • 150 g Okurky nakládané
  • 750 g Vepřová kýta
  • 30 g Sůl
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 150 g Tuk
  • 3 g Divoké koření celé
  • 50 g Citrony
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Šunka dušená
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 900 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1454 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.9 mg
  • Draslík 287.2 mg
  • Vláknina 2570 mg
  • Vitamín A 2570 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu opláchneme a protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky.

  • 2

    Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spolu se slaninou nakrájenou na kostičky podusíme na 1/3 tuku.

  • 3

    Do základu přidáme osolené maso, přidáme divoké koření, omytý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou z druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, přidáme hořčici, cukr a za občasného promíchání vaříme. Během vaření do omáčky přilijeme mléko a zjemníme ji smetanou.

  • 5

    Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a ještě krátce povaříme. Zbylou šunku a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbylém tuku.

  • 6

    Při podávání dáváme na povrch masa podušenou šunku a okurku.

Komentáře k receptu