Smažená bramborová omeleta s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 280 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 583.1 mg
  • Vláknina 6675 mg
  • Vitamín A 6675 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Společně s nahrubo nasekanou cibulí vložíme do rozpáleného oleje, ochutíme solí a zakryjeme pokličkou.

  • 2

    Za občasného promíchání smažíme do měkka. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme a důkladně promísíme. Smažíme z jedné strany do zlatova. Omeleteu přemístíme na talíř, překlopíme zpět do pánve a osmažíme z druhé strany.

  • 3

    Hotovou omeletu rozkrájíme na čtverečeky a teplou podáváme jako tapas.

Komentáře k receptu