Kynuté tvarohové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 20 g Droždí
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 969 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 222 mg
  • Draslík 198.9 mg
  • Vláknina 8175 mg
  • Vitamín A 8175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a přidáme rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku, přidáme tvaroh, kvásek, rozpuštěné vlažné máslo, žloutky a zbylé mléko se špetkou soli. Vypracujeme těsto a necháme je kynout na teplém místě asi 20 minut.

  • 3

    Na pracovní desce těsto rozválíme na silnější plát a vykrájíme z něj kolečka.

  • 4

    Lívanečky smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu