Hovězí steak na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 66 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 480 g Hovězí svíčková
  • 250 g Rajčata
  • 11.74 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno červené
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 881.4 mg
  • Vláknina 3306.5 mg
  • Vitamín A 3306.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.

  • 2

    Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.

  • 3

    Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.

Komentáře k receptu