Japonský hovězí steak na křenu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Křen
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 ml Olej olivový
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 0.25 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 134.8 mg
  • Vláknina 2356.8 mg
  • Vitamín A 2356.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso naporcujeme na 4 steaky o váze přibližně 150 g a vložíme do nekovové misky, ve které jsme před tím připravili marinádu smícháním sojové omáčky s olivovým olejem, čerstvě nastrouhaným křenem, nasekaným česnekem, nadrobno pokrájenou cibulkou a rozdrcenými chilli papričkami. V této směsi porce masa řádně prohněteme a necháme na chladném místě 2 hodiny marinovat. Poté, co je maso řádně odleželé v marinádě, potřeme dno pánve olejem rozpálíme na co nejvyšší teplotu a vložíme porce masa (bez marinády). Grilujeme přibližně 7 minut z každé strany. Hotové steaky podáváme na předem vyhřátých talířích, přelijeme je malým množstvím marinády s kopečkem strouhaného křenu.

Komentáře k receptu