Zelný salát s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 90 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 297 mg
 - Vláknina 11878.8 mg
 - Vitamín A 11878.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí nakrouháme, případně nasekáme ostrým nožem na tenké pásky, položíme do misky, pokapeme olejem a dobře rukou pomačkáme, aby změklo. Přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenké kolečka pokrájený česnek, očištěnou, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev, všechny suroviny pokapeme vymačkanou šťávou z 1 ks citrónu, posypeme cukrem a zase rukou vše pomačkáme. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme a zamícháme.
 - 
                                2
Připravený salát vložíme do lednice nejméně na 30 minut, aby se spojily chuti, potom podáváme.