Listový salát s kuřecím masem a paprikovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Kuřecí prsa
  • 200 g Salát hlávkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 435 mg
  • Vláknina 2949.8 mg
  • Vitamín A 2949.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa celá nebo i nakrájená na kousky osolíme a opepříme a 10 minut grilujeme. V průběhu grilování je podle potřeby potíráme olejem.

  • 2

    Papriky podílně rozpůlíme a odstraníme z nich semena, pak je omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupané šalotky jemně nasekáme.

  • 3

    Připravené papriky a šalotky vložíme do vína, které přivedeme do varu a zvolna vaříme 10 až 15 minut. Uvařené rozmixujeme, přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Salát očistíme, opláchneme a listy natrháme na malé kousky.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme vinný ocet, sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olej.

  • 6

    Se zálivkou promícháme natrhaný salát, na něj dáme grilované maso a přelijeme paprikovou omáčkou.

Komentáře k receptu