Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 81 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Salát hlávkový
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 5.5 g Česnek
  • 24 g Cukr krupice
  • 550 g Vepřová kýta
  • 14 g Paprika mletá sladká
  • 14 g Cibulka jarní
  • 19 g Zelí hlávkové červené
  • 50 g Chryzantéma
  • 49.5 ml Omáčka sójová
  • 13 ml Olej stolní
  • 8 ml Sirup zázvorový
  • 26 ml Olej sezamový
  • 15 ml Víno rýžové čínské
  • 15 ml Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 93.9 mg
  • Draslík 572.3 mg
  • Vláknina 3457 mg
  • Vitamín A 3457 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo.

  • 2

    Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili.

  • 3

    První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy.

  • 4

    Kořenící omáčka:

  • 5

    Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin.

Komentáře k receptu