Krupicové knedlíky s houskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 160 g Pšeničná krupice
  • 10 g Sůl
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 145.3 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 3149 mg
  • Vitamín A 3149 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme a za stálého míchání přisypeme krupici. Rychle a důkladně rozmícháme. Povaříme, až kaše zhoustne, odstavíme. Necháme vychladnout. Housky nebo rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme do kaše, přimícháme vejce, necháme chvilku odpočinout a vytvarujeme z těsta dvě podlouhlé šišky. Vložíme je do osolené vroucí vody a zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Uvařené knedlíky nití nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu