Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Listové těsto
  • 420 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Sýr Gruyére
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 154.1 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 4936.5 mg
  • Vitamín A 4936.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme troubu na 220°C.

  • 2

    Na poprášeném vále vyválíme těsto, pak ho přeneseme do máslem vymazané dortové formy (20x5 cm) a dáme na 5 minut do chladničky.

  • 3

    Rozehřejeme olivový olej na pánvi s těžkým dnem, přidáme plátky cibule, polovinu soli, moučkový cukr a na mírném plameni asi za 20 minut zkaramelizujeme cibuli a dáme stranou.

  • 4

    Okapané, nakrájené konzervované zelené fazolky v misce rozmačkáme (nebo rozmixujeme), přimícháme strouhaný parmezán, sýr gruyére, rozšlehané vejce, zbytek soli a pepř. Po důkladném promíchání vlijeme do dortové formy s listovým těstem a pečeme 30-35 minut, koláč zezlátne a nabude na velikosti. Po vytažení formy z trouby necháme chladnout ještě 10 minut. Mezitím smícháme najemno nasekanou šalotku a hustou zakysanou smetanu. Hotový koláč polijeme smetanou a navrch dáme zkaramelizovanou cibuli.

Komentáře k receptu