Nákyp chlebový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 148 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 134.7 mg
 - Draslík 174.3 mg
 - Vláknina 5877 mg
 - Vitamín A 5877 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací nádobu vymažeme máslem, krajíce chleba namažeme máslem a marmeládou. Dno nádoby pokryjeme chleby a posypeme je citronovou kůrou, přidáme polovinu hrozinek, kandované kůry, skořice, třtinového cukru a nastrouhaným jablkem.
 - 
                                2
Druhou vrstvu uděláme z dalších chlebů, nakrájených tak, aby pokryly celou plochu nádoby. Posypeme chleby většinou zbylých sultánek, zbylou kandovanou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí a přikryjeme další vrstvou chleba.
 - 
                                3
Ušleháme vejce s mlékem a polijeme chleba.
 - 
                                4
Vršek nákypu posypeme třtinovým cukrem a zbylými hrozinkami a pečeme 60 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů.
 - 
                                5
Ihned podáváme.