Omáčka z červené řepy se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr krupice
  • 250 g Červená řepa sterilovaná
  • 400 ml Voda pitná
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 10 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 31.2 mg
  • Draslík 159.5 mg
  • Vláknina 3230 mg
  • Vitamín A 3230 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do vody. Ihned důkladně promícháme, aby se neutvořily hrudky. Přidáme nadrobno pokrájenou nakládanou řepu ze sklenice i s nálevem. Podle chuti přisolíme, osladíme a okyselíme. Povaříme nejméně půl hodiny, vmícháme zakysanou smetanu a odstavíme.

Komentáře k receptu