Domácí toastový chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Voda pitná
  • 85 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 14059 mg
  • Vitamín A 14059 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozmícháme s cukrem, přimícháme lžíci vlažného mléka, lžíci mouky a v teple necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, s vlažnou vodou, rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, ze kterého vytvarujeme bochánek a v míse, přikrytý ubrouskem, jej necháme alespoň hodinu kynout.

  • 3

    Chlebíčkovou formu vymažeme a vyplníme ji těstem, které necháme 20 minut dokynout.

  • 4

    V předehřáté troubě pečeme asi 50 minut, až těsto zezlátne. Chleba vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu