Pizza s jehněčím a krůtím masem a cibulovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krůtí maso
  • 170 g Strouhanka
  • 150 g Mozzarella
  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koření Italia
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 174.1 mg
  • Draslík 502.1 mg
  • Vláknina 3462.7 mg
  • Vitamín A 3462.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na pizzu nebo dortovou formu (průměr 23 cm) potřeme olejem.

  • 2

    Troubu zapneme na 190°C. Velké rajče zalijeme vroucí vodou, po 30 vteřinách z vody vytáhneme, odstraníme slupku a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Mleté libové jehněčí maso a čerstvě mleté krůtí maso, chilli koření, italskou bylinkovou směs, malé vejce a bílou strouhanku v míse pořádně promícháme. Pak masovou směs přesuneme do vymazané formy, dřevěnou vařečkou upěchujeme na celé dno a 25 minut pečeme, vypečenou šťávu slijeme.

  • 4

    Na rozehřátém oleji 6 minut smažíme nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; po přidání práškového cukru a sušeného tymiánu smažíme dalších 10 minut, dokud nezkaramelizuje cibule.

  • 5

    Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Zkaramelizovanou cibuli, plátky mozarelly a rajčat poklademe na masovou směs a grilujeme 3-5 minut, až se mozarella rozteče.

  • 6

    Nakrájíme na velké díly a podáváme.

Komentáře k receptu