Čočkový salát s uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 300 g Makrela uzená
  • 50 g Salát Polníček
  • 1 kávová lžička Křen strouhaný
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Čekanka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 992.4 mg
  • Vláknina 26073.2 mg
  • Vitamín A 26073.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vodě vaříme 20 až 30 minut čočku. Uvařenou scedíme a necháme v sítu okapat a vychladnout.

  • 2

    Saláty rozebereme na listy, očistíme a opláchneme, necháme okapat.

  • 3

    Oškrábeme omytou mrkev, oloupeme šalotku a nakrájíme na kostičky,

  • 4

    kopr jemně nasekáme.

  • 5

    Zálivku připravíme tak, že rozmícháme ocet a nastrouhaný křen, podle chuti přidáme sůl a pepř, postupně metlou přišleháme olivový olej.

  • 6

    Talíře, případně velkou mísu, vyložíme listy salátu. Na ně dáme na kousky nakrájenou uzenou rybu - makrela nebo tuňák - čočku, mrkev a šalotku. Vše posypeme nasekaným koprem a pokapeme zálivkou.

Komentáře k receptu