Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 175 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 92.8 mg
  • Draslík 438.6 mg
  • Vláknina 6806.8 mg
  • Vitamín A 6806.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme.

  • 2

    Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky.

Komentáře k receptu