Provensálský humr s rýží
Suroviny
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Rýže dušená
 - 60 ml Brandy
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Humr
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 1283 mg
 - Bílkoviny 74 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 363.5 mg
 - Draslík 1269.9 mg
 - Vláknina 6692.7 mg
 - Vitamín A 6692.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Humra uvaříme a rozpůlíme. Maso vyjmeme z krunýře a nakrájíme na větší kousky.
 - 
                                2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nasekané cibulky, nahrubo nakrájená rajčata i šťávu z konzervy, ochutíme solí, pepřem a šafránem. Vložíme maso, přelijeme brandy, zapálíme a krátce oflambujeme.
 - 
                                3
Na talíře rozdělíme uvařenou rýži a posypeme nasekanou pažitkou. Na rýži naaranžujeme maso a přelijeme vypečenou šťávou. Doplníme čtvrtkami citronu, snítkou kopru a podáváme.