Vařená chobotnice s bramborami, rajčaty a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Brambory
  • 250 g Hrášek mražený
  • 175 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1732.6 mg
  • Vláknina 14935 mg
  • Vitamín A 14935 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 50.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnici vložíme do velké pánve, posypeme solí a ve vlastní šťávě necháme zvolna dusit cca 45 minut. Během dušení ji vyjmeme, ponoříme do hrnce s vroucí vodou, propláchneme studenou vodou a vrátíme do pánve. Tento postup 4x zopakujeme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Vmícháme nasekaný česnek, rajčata i se šťávou a chilli koření, cca 10 minut povaříme. Poté přisypeme na tenké plátky nakrájené brambory a vaříme dalších 5 minut. Vložíme chobotnici i se šťávou, ve které se dusila, osolíme dle chuti a bez pokličky vaříme dalších 20 minut. Vmícháme hrášek a necháme vařit ještě 10 minut doměkka. Omáčka nám musí částečně zredukovat.

  • 3

    Směs rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu