Bochánky ze sýru gruyère plněné rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Sýr Gruyére
  • 175 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 230 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 308.8 mg
  • Vláknina 9377.5 mg
  • Vitamín A 9377.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké pánve nalijeme šálek vody, přidáme 75 g másla. Až se máslo rozpustí, přivedeme k varu, stáhneme z ohně, přisypeme hladkou mouku a sůl. Dřevěnou lžící ze směsi vyšleháme kouli, přidáme rozšlehaná středně velká vejce a pořádně šleháme. Až se těsto začne lesknout, vmícháme nastrouhaný sýr gruyère.

  • 2

    Z těsta tvarujeme bochánky, na jeden bochánek 2 lžíce těsta, každý zvlášť zabalíme do pečicího papíru a 20 minut pečeme v troubě při teplotě 200 °C, pak troubu vypneme. Upečené bochánky zhnědnou a zvětší se. Aby z nich mohla odejít pára, každý nahoře nařízneme a na 5 minut je opět dáme do vypnuté trouby, pak je vytáhneme a necháme chladnout dalších 5 minut. Bochánky rozpůlíme a naplníme rajčatovou směsí.

  • 3

    Rajčatová náplň: okapaná sušená rajčata v oleji a 50 g másla rozmixujeme na kaši.

Komentáře k receptu