Smažené bochánky plněné zelím
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 25 g Droždí
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko kefírové
- 150 ml Zakysaná smetana
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 polévková lžíce Pšeničná krupice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 39 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 114.8 mg
- Draslík 427.8 mg
- Vláknina 11460.7 mg
- Vitamín A 11460.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce utřeme droždí s cukrem, vmícháme lžíci vlažného mléka a lžíci mouky. Na teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, v kefíru rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Ze surovin vypracujeme hladké a lesklé těsto, pod utěrkou necháme těsto alespoň hodinu kynout. 
- 
                                2Na válu z vykynutého těsta vyválíme placku, formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka. Do středu poloviny koleček klademe prochladlé zelí, překryjeme druhou polovinou koleček. Kraje dobře po celém obvodu přitiskneme a pod utěrkou necháme bochánky ještě alespoň 15 minut kynout. 
- 
                                3Bochánky smažíme po obou stranách ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. 
- 
                                4Zelnou náplň připravíme ze syrového zelí. Odstraníme zvadlé a poškozené listy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme najemno. Zelí osmažíme na másle, přilijeme smetanu, přidáme sůl, dobře promícháme, chvíli dusíme a vmícháme krupici. Zhruba po deseti minutách dušení dobře vmícháme rozšlehané vejce a necháme srazit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        