Špenát z jarních kopřiv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Kopřiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 273.1 mg
  • Draslík 609.9 mg
  • Vláknina 19705.3 mg
  • Vitamín A 19705.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do síta a přelijeme 2 l vařící vody. Necháme je okapat, potom kopřivy pomeleme spolu s oloupaným česnekem na masovém strojku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme pomleté kopřivy, sůl, pepř, muškátový oříšek, mletý zázvor a pod pokličkou kopřivy krátce podusíme.

  • 3

    V hrnečku si dohladka vymícháme ve smetaně mouku. Když jsou kopřivy vydušené z vlastní šťávy, přimícháme smetanu s moukou a za stálého míchání přidáme vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu