Turecký pilaf s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 30 g Zázvor celý
  • 125 g Hrozinky
  • 125 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1264 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 335.3 mg
  • Draslík 1170.1 mg
  • Vláknina 9794.3 mg
  • Vitamín A 9794.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře o váze přibližně 1,5 kg zbavíme kůže a vykostíme. Kosti a kůži spolu se zeleninou dáme do hrnce, zalijeme přibližně 1 l vody, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 1 a 1/2 hodiny. Přecedíme a vývar uschováme k dalšímu použití. Kosti se zeleninou už nebudeme potřebovat.

  • 2

    Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku zbavenou semen nakrájíme na kostičky, zázvor oloupeme a nasekáme najemno.

  • 3

    Přibližně do 2/3 vývaru dáme vařit rýži. Osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme asi 12 minut.

  • 4

    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, vložíme do pánve s rozpuštěným máslem a za stálého míchání zprudka opečeme dozlatova. Přidáme papriku a cibuli a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Osolíme, opepříme, přidáme cayenský pepř, zázvor a zalijeme zbylým vývarem. Přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zázvor dostatečně nezměkne. Potom přidáme rozinky, vmícháme rýži a ihned podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu