Staročeské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 204 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 4 mg
 - Draslík 368.3 mg
 - Vláknina 4905.5 mg
 - Vitamín A 4905.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
 - 
                                3
Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
 - 
                                4
Vše dusíme přikryté do měkka.
 - 
                                5
Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.