Lehký nákyp (suflé) s černým rybízem a citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Rybíz černý
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr krémový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Likér rybízový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 226.5 mg
  • Draslík 237.6 mg
  • Vláknina 289 mg
  • Vitamín A 289 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V malém kastrůlku 3 minuty vaříme kuličky černého rybízu s 50 g cukru. Jakmile kuličky začnou praskat, vlijeme ovocný likér a stáhneme kastrůlek z ohně.

  • 2

    Rozpuštěným máslem vytřeme 4 formičky o obsahu 150 ml. Ze zbylého cukru a změklého másla umícháme světlý krém, přimícháme najemno nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, žloutky ze středně velkých vajec a krémový sýr. Pak do směsi pomalu vmícháme lžíci ušlehaného tuhého sněhu z bílků, směs trochu zřídne a potom přimícháme zbytek sněhu.

  • 3

    Vymazané formičky naplníme ovocnou směsí a na ni nalijeme krémovou směs. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nákyp neboli suflé je hotové, až ztuhne a nabude. Opatrně vyklopíme z formiček, pocukrujeme a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu