Lehký nákyp ze špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 250 g Špenátový protlak mražený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Vegeta
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 3 polévková lžíce Hovězí maso mleté
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 550.8 mg
  • Vláknina 11158 mg
  • Vitamín A 11158 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.

  • 4

    Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.

  • 5

    Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.

Komentáře k receptu