Kuře na žampionech s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pórek
  • 200 g Celer bulvový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Chřest bílý
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 60 ml Víno bílé
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1155 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 401.1 mg
  • Draslík 1263.6 mg
  • Vláknina 9079.3 mg
  • Vitamín A 9079.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého pekáče dáme kuře s pórkem, mrkví, celerem, cibulí a hřebíčkem. Vše zalijeme vroucí vodou a poté kuře ještě potřeme solí a pepřem. Necháme pak cca hodinu vařit na mírném ohni. Kuře by mělo změknout.

  • 2

    Kuře vyndáme a přendáme na talíř. Vývar scedíme od zeleniny a odlijeme si 500ml. Zeleninu již nevyužijeme. Z kuřete odstraníme kůži a rozkrájíme na plátky.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme víno a mouku. Pomalu pak přidáváme odlitý vývar z kuřete. Směs neustále mícháme a vaříme cca pět minut. Poté na pánev přidáme chřest, žampiony a citronovou šťávu. Po třech minutách vaření přidáme vajíčko se smetanou. Pořádně vše zamícháme a na závěr dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu