Mašličky s telecími knedlíčky, brokolicí a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 300 g Mrkev kořen
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Mascarpone
  • 200 g Směs klobásová
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 204 g
  • Sodík 707 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 17497.8 mg
  • Vitamín A 17497.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na menší růžičky. Mrkve očistíme, případně ostrouháme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. V hrnci si připravíme zeleninový vývar a mrkev s brokolicí v něm na středně silném ohni vaříme pod pokličkou 5-6 minut. Poté scedíme, ale vývar nevyléváme.

  • 2

    Navlhčíme si ruce a z telecí klobásové směsi tvarujeme malé knedlíčky. V pánvi rozpálíme olej a 2 minuty na něm ze všech stran knedlíčky smažíme dozlatova. Hotové knedlíčky vyjmeme.

  • 3

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno, osmahneme ji na zbylém oleji. Vezmeme 250 ml vývaru a spolu s mascarpone a jíškou přidáme na pánev k cibuli. Metličkou rozmícháme a necháme projít varem. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 4

    Probereme kerblík, opláchneme ho, osušíme a najemno nasekáme. Zeleninu, telecí knedlíčky a kerblík přidáme do omáčky a vše promícháme a ohřejeme.

  • 5

    Mašličky uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu