Rajčata s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 125 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 4 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0.6 mg
 - Draslík 524.6 mg
 - Vláknina 10508.5 mg
 - Vitamín A 10508.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a přilijeme vývar. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku a podle chuti osolíme. Zvolna povaříme 10 minut a posypeme nasekanou petrželkou.