Rajčata zapečená s rýží a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Uzené maso vařené
  • 500 g Rajčata
  • 200 g Rýže loupaná
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 219.8 mg
  • Draslík 429.6 mg
  • Vláknina 6650 mg
  • Vitamín A 6650 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži zalijeme vodou, osolíme, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.

  • 2

    Polovinu dušené rýže urovnáme do vymaštěné nákypové formy, poklademe plátky omytých rajčat a masem nakrájeným na kostičky. Přikryjeme vrstvou zbylé rýže.

  • 3

    Vejce, mléko, nastrouhaný sýr a jemně nakrájenou cibuli rozšleháme a nalijeme na připravené potraviny. Povrch poklademe vločkami másla a upečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu