Smažená vejce s kečupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Slanina vepřová
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.01 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 395 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 497.5 mg
  • Draslík 222.9 mg
  • Vláknina 1167.5 mg
  • Vitamín A 1167.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a mlékem, cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme najemno.

  • 2

    Na 1 lžičce oleje zpěníme slaninu s cibulí a necháme zrůžovět. Poté vmícháme vejce a za stálého míchání necháme srazit.

  • 3

    Vejce ihned podáváme politá kečupem a posypaná petrželovou natí.

Komentáře k receptu