Pálivé kuřecí řízky s broskvemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 450 g Broskve
  • 350 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1117.5 mg
  • Vláknina 7102.7 mg
  • Vitamín A 7102.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a najemno nastrouháme zázvor, vložíme do misky, zalijeme jablečným octem a zamícháme. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na 3-4 proužky, vložíme do marinády, promícháme, mísu přiklopíme a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Broskve vložíme na 2 minuty do vřelé vody, oloupeme je, rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.

  • 3

    Kuře vyjmeme, marinádu scedíme a dáme ji stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme marinované plátky kuřete a restujeme 5-7 minut. Vyjmeme je z pánve, odložíme na horký talíř a udržujeme je v teple.

  • 4

    Do pánve nalijeme marinádu a víno, osolíme a opepříme. Směs přivedeme k varu, přidáme broskve a bez míchání je necháme na mírném ohni prohřát. Nakonec posypeme lístky máty nasekané nadrobno. Když se lístky scvrknou a změní barvu, pánev odstavíme.

  • 5

    Kousky kuřete rozložíme na talíř, na ně položíme kousky broskví, zalijeme omáčkou a ozdobíme větvičkami čerstvé máty.

  • 6

    Podáváme s pečivem na zeleném salátu, nebo se sezonní zeleninou.

Komentáře k receptu