Velikonoční plněné brambory s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sýr Čedar
  • 3.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Brambory
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 535.7 mg
  • Draslík 863.5 mg
  • Vláknina 8737.2 mg
  • Vitamín A 8737.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky z mladé kopřivy a petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Omyjeme 10 velkých brambor se zdravou slupkou, dáme je do hrnce, zalijeme 2.5 dl vody a vaříme asi 10 minut dopoloměkka.

  • 3

    Poté je scedíme, necháme vychladnout, z brambor odřízneme vršek a brambory opatrně vydlabeme malou lžičkou.

  • 4

    Do každé brambory vložíme 0.5 lžičky másla, nastrouhaný sýr rozklepneme do nich vajíčka, která osolíme, opepříme a posypeme bylinkami.

  • 5

    Dáme je na pekáček do vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut.

  • 6

    Podáváme je horké.

Komentáře k receptu