Restovaný biftek s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 80 g Mandle
  • 400 g Nudle čínské vaječné
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Baby kukuřice
  • 0.5 dl Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Omáčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 1046.4 mg
  • Vláknina 12978.5 mg
  • Vitamín A 12978.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.7 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čínské nudle zalijeme vroucí vodou, 1 - 2 minuty necháme ve vodě nabobtnat a změknout, pak je scedíme a odložíme.

  • 2

    Připravíme restovací omáčku ze 125 ml sójové omáčky, 2 stroužků rozetřeného česneku, 2 lžic medu, lžíce sherry, čajové lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, osolím, opepříme. Přivedeme k varu, za stálého míchání svaříme na 80 ml, pak necháme vychladnout.

  • 3

    K přípravě masa použijeme nejlépe wok pánev. Nejprve v ní rozehřejeme arašídový olej, poté vložíme tenké plátky hovězí svíčkové, nakrájenou cibuli a 4 - 5 minut restujeme. Poté přilijeme restovací a sójovou omáčku, vodu, nakrájenou červenou papriku, spařené (blanšírované) růžičky malé brokolice, kukuřičné klásky a restujeme dalších 4 - 5 minut, až bude zelenina měkká. Nakonec přidáme uvařené nudle, nasucho opražené oloupané mandle, promícháme a prohřejeme.

Komentáře k receptu