Zapečená plněná vejce s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Sýr Čedar
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 322 mg
  • Draslík 299.3 mg
  • Vláknina 1967.1 mg
  • Vitamín A 1967.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, které rozetřeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme, rozpůlíme a rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přimícháme žampiony, osolíme, opepříme a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Houbovou směsí naplníme bílky a vložíme je do olejem vymazané zapékací mísy. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, přimícháme rozetřené žloutky, dobře rozšleháme a za stálého míchání alespoň 15 minut vaříme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme plněné bílky a zapečeme v předehřáté troubě. Před dokončením směs zasypeme strouhaným sýrem, petrželovou natí a dopečeme.

Komentáře k receptu