Plněná vejce zapečená s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1526 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 569.9 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 659.6 mg
  • Vitamín A 659.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Houby očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, promícháme se strouhankou.

  • 2

    V míse utřeme se změklým máslem sardele, žloutky a hořčici. Vymícháme hladkou hmotu, kterou naplníme bílky.

  • 3

    Zapékací mísu vytřeme olejem, vyložíme plněnými vejci, poté je přelijeme omáčkou, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.

  • 4

    Omáčku připravíme usmažením žampionů na másle, zalijeme je následně smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, osolíme a alespoň 3 minuty na mírném plameni vaříme.

Komentáře k receptu