Ztracená vejce se strouhankou a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 550.7 mg
  • Draslík 224.8 mg
  • Vláknina 1596.8 mg
  • Vitamín A 1596.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na másle osmažíme prosátou strouhanku do zlatova. Křen jemně nastrouháme, máslo rozpustíme.

  • 2

    Do vroucí vody s octem a solí pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

  • 3

    Vejce servírujeme na nahřátých talířích, zasypeme strouhankou, křenem a přelijeme máslem.

Komentáře k receptu