Zapečená ztracená vejce s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Čedar
  • 600 ml Voda pitná
  • 800 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 130 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 300.1 mg
  • Draslík 608.7 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.

  • 2

    Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté brambory slijeme, rozšťoucháme se syrovým máslem a teplým mlékem dohladka.

  • 3

    Kaši vložíme do olejem vymazané zapékací mísy, uhladíme, navrch položíme okapaná ztracená vejce, přelijeme rozpuštěným máslem a zapečeme v předehřáté troubě. Před dopečením posypeme směs nahrubo strouhaným sýrem a necháme ho rozpustit.

Komentáře k receptu