Plněný Hermelín

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 58.8 mg
  • Draslík 60.2 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hermelín rozkrojíme na poloviny, měkký střed opatrně vyjmeme a v misce jej spolu s máslem a solí umícháme do pěny. Přidáme na malé kostičky nakrájenou okurku, papriku a trochu usekané petrželové natě.

  • 2

    Směsí naplníme rozkrojený sýr a 1 lžíci směsi ponecháme na ozdobu. Přiložíme k sobě vždy dva a dva plátky Hermelínu a necháme ztuhnout v chladničce. Potom sýr rozkrájíme na díly jako dort a na širší stranu upravíme zbylou směs.

  • 3

    Nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželové natě.

Komentáře k receptu